Thursday, February 18, 2010

video......

video

knp aku suke endless love?

Hm..byk betul lg luv story yg best2 skunk ni..tp bg aku,lagu fulu gak yg terbaik..+an pula,Mariah carey punye suara yg memg meletup la..suara serak2 basah,mmg sexy..haha lagu luv ni memg sedp kalu mendayu-dayu..slow motion jela kataekn..bru ade feel..xkn genre rock and dangdut nak wat lg luv story,mmg bleyla,tpcertain2 org jela yg feel..kalu mcm aku xmgkn kot..haha kate org ade 1 lagu yg bersesuaian dngn personality kita..wah..tp bg aku,ade byk kot,smpi xtau nak pilih lagu yg mane satu..tp yg penting sume sedp didengr la..muzik je yg lain,tp lirik same je..huhu..hm lagu endless luv ni memg bestla pade aku..memg feel gler..macam mane plak ngn korg? Hmm..masing2 ade pilihan msg2,tp yg penting lagu yg menentuh perasaan la..lagu kosong je,xkn bley suke lame pumye..kalu lg n ink wat ringtone,mmg org kate jiwg la..tp pade aku,aku lbh ske bunyi ringtone sony yg standard..haha!

14 Februari.........

14 Februari merupakan ‘Valentine Day” atopn hari kekasih yg dianggp oleh semuo manusia di pelusuk dunia..hehehe..hm xlupa jgk untuk org islam walupn hari valentine tu mengingati Valentine yg mati memerangi islam..so wajar ke kita sebgi org islam memperingatinya? Huhu.. xramai yg tau ape itu sebenarnya hari valentine,yg diorg tau hari kekasih and then celebrate ngn kekasih la..kononny romantic,tp romantic habisla..ok la pade mereka yg pndi mghargai dn menghormati awex msg2..bt pade mereka yg pk nak seronok je..yg lebih pd nafsu,hey tambah dosa jela..yela nak wat pn bkn hari valentine je ley wat,tp mgkn hari valentine lbh ‘grand’ la..haha Hari valentine kalu kita keluar tgk public punye perangai pn ley tahan gak..macam2 gaya ade..sume berpasangan,bukn org muda ddan remaja je..org tua pn ade..tp bestla tgk org tua,dh tua2 pn still ade rase romatik yg tebal dlm hati..haha apela aku nk ckp ni..tp hari valentine bg yg xde kekasih plak cemne? Sedih je sesorg..lepak ngn kawan2 yg single..tgk macm org loser pn ade gak..haha..actbkn loser,mls nak cari awex,takut rmi sgt awex nnt..hahawalo pepn yg korg wat mase hari kekasih ingtla Tuhan n mak bapak yg jage n besokn korg..jg la perlakuan tu sket..nak citer awal2 xley la sgt coz nk tengok org kita merayakn hari kekasih pada 14 februari hggla 16 February..mcm2yg ditengok,yg memunjuk lbh pn ade gak..ntah pape je..

Tuesday, February 2, 2010

Apa yang kita nampak lain dari apa yang kita rasa


Bestnya duk umah baru..sume furniture ade..diz sem ade housemate baru..so hepila..even..Rumah kat blakang bowling..memang jauh kalu nak pegi uitm..kul 7 pagi dah bangun..dulu masa duk jementah 730 pagi baru bangun..Masa diploma,kawan sume lain,bila degree kawan pn lain..perangai pn lain dan personaliti pn lain..tapi yang seronoknya semua jujur dan setia dalam berkawan..susah dan senang bersama-sama..wah seronoknya..tapi yang dlu tetap dirindukan..rumah baru ade 'streamyx' so bolehla slalu 'skype' dengan kawan-kawan lama..
Cara celajar pun dh berlainan,xsama lagi macam diploma..kawan-kawan more supportive..'psycho' jgk tengok bila housemate sume study,yang kita ni duk lepak,berfikiran macam budak diploma..dlu diploma,memang menyeronokan dan menyesalkan..mana x nya,keje enjoy je..assignment antar lambat,so result pn kurang baik la..bila degree nak ubah mind set tu memang la sgt susah..tp finally,first sem for degree dpt la result yg 'ok' kalu nak compare dgn yg dlu..hahaha

Melayu...

How do we see is differ from how we feel..mals nya nak pegi class..hari2 class kul 8..tp kalu dilihat memang xnak g class langsung..tp xley gak..duk umajh pn xley wat pape..so lg bosan..so pegi je la class,utk diberkati.

Dunia kini...

Pom sana Pom sini..sedih tgk manusia berbalah sesama sendiri..apa nak buat,dah hukum karma manusia..peperangan antara agama,keganasan dan perkauman dijadikan punca..tp kita di Malaysia sungguh berbahagia duduk dlm keaadaan aman dan damai walaupn terdapat sedikit konflik antara sesama rakyat baru2 ini..
Remaja..hm..kau hisap rokok? Ramai kenalan baru bertanyakan soalan tersebut..yang seronoknya apabila diberi jawapan: untuk penghisap Marlboro "Aku bantu peperangan kot' untuk penghisap Dunhill 'Aku lebih sayangkan negara kot daripada aku sayangkan diri sendiri"
yela tu bagi tax kat kerajaan,so kira sayang kat kerajaan la..X tau pula kos rawatan lebih tinggi? haha..Dunia dan manusia..

Bersukan...

Bersukan..kalu bercerita pasal fitness..Malaysai punya core value x motivate sangat..hm..kalu rakyat x fit,cemne nak slalu menang pingat dlm sukan dunia?..
Xjugk,coz diri sendiri memang malas nak bersukan,maybe Malaysia panas kot..haha

Monday, February 1, 2010

Aku dan Muzik

Black metal,indie,pop dan r&b..genre muzik yang popular sejak kebelakangan dan semasa kini..
kalu org tua tny,'pe nak yang ko dengar muzik ni?'..

'ni metal cik,besi cik,so mesti keras dan ganas'.haha

lain plak citer indie 'ni indie cik,baru Malaysia zaman skarang'

cemne plak pop? 'cik ni lagu k-pop dan j-pop cik,paling popular kat asia,xfaham pn xpe yang penting menari cik'..haha
DDR(digital dance revolution),slalu kita tgk kat 'arcade',sume org addict main permainan tue..best je tgk org main..tp kalu try sdr,xsusah plak..sampai rasa nak sepak je mesin game tue.haha

tp xkira ape jenis muzik yg bdk2 ni suka..yg penting wat diorg rasa hepi..

ade kajian mengatakan bahawa org yg suke lagu2 metal n indie ni adalah org yang kurang self-esteem..

lain plak ceritanya dengan lagu jazz,instrumental,reggae yang dikaitkn dgn mereka yang high self-esteem..

hm walau apepun,mmg betul la muzik melambangkan keperibadian org..hm..kalu xtunjuk luaran pn,dalaman mesti terasa punya..